Ρεβίθια Φούρνου με Ντομάτα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Έθνος της Κυριακής 06/11/11

Υλικά

 

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση
  •  
  • Μουσκεύουμε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.
  • Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει.
  • Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί.
  • Σε βαθύ τηγάνι  σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο από το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και πριν από το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ρεβίθια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και τα μυριστικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβίθια να χυλώσουν.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ