Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
AEGEAN CUISINE
Δυσκολία
3/10
Δωδεκάνησα
Μοιράσου το
Ρεβίθια Φούρνου με Ντομάτα
Πηγή: Έθνος της Κυριακής 06/11/11
Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.
Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί.
Σε βαθύ τηγάνι
σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο από το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και πριν από το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα ρεβίθια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και τα μυριστικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβίθια να χυλώσουν.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus