Ψητό Κατσαρόλας με Σαν Μιχάλη
Χρόνος
Προετοιμασία: 20’, Μαγείρεμα: 2 ώρες
Δυσκολία
6/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Δημήτρης Ανδρέου
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009

Υλικά

  • 1 ½ κιλό νουά μοσχαρίσιο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 12 φετούλες τυρί Σαν Μιχάλη

Για τα μανιτάρια:
1.2 κιλό μανιτάρια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1.2 ποτήρι κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το νουά από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
  • Το αλατίζουμε όταν αρχίζει να μαλακώνει.
  • Όσο ψήνεται, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
  • Παράλληλα, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
  • Μόλις μαλακώσει το κρέας, το κόβουμε σε φέτες και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμί του και τις φέτες του τυριού με πιπέρι ανάμεσά τους.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νουά και τα μανιτάρια που ετοιμάσαμε, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε αμέσως, με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πατατούλες στον ατμό.
  • Τip: Αντί για Σαν Μιχάλη, μπορούμε να βάλουμε κεφαλογραβιέρα ή οποιαδήποτε άλλη γραβιέρα με ήπια γεύση ή ένα καλό κασέρι.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ