Ψαρονέφρι με Κάστανα και Δαμάσκηνα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Φλώρα Βιτζηλαίου

Υλικά

  • 250-500 γρ. κομμάτι ψαρονέφρι
  • 250 γρ. κάστανο
  • Μερικούς σπόρους κουκουνάρι
  • 5-6 δαμάσκηνα
  • 1 κουταλάκι περίπου μέλι
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση

 

  • Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι με λίγο μέλι και θυμάρι.
  • Βάζουμε μέσα και τα δαμάσκηνα με το κουκουνάρι για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε μέχρι να ροδίσει το ψαρονέφρι.

 

  • Για το πουρέ καστάνου:
  • Βράζουμε τα κάστανα και τα περνάμε από μύλο του πουρέ.

Η συνταγή βραβεύθηκε στο 2ο Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ