- 1 ψαρονέφρι καθαρισμένο (700 γρ. περίπου)
- 50 γρ.
καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κλαράκι φρέσκο αλισμαρι μαζί
με τα άνθη του
- 1 ποτ Βισάντο (γλυκό
σαντορινιό κρασί)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε
κύβους
- 1 πιπεράκι καυτερό κομμένο σε
κύβους
- 1 κτλ σούπας σάλτσα ντομάτας
- 1 κτλ γλ. σόγια σος
- 1 κτλ γλ. μέλι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π.
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη φάβα:
200 γρ. φάβα
0,4 λτ. νερό
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα
τέσσερα
100 γρ. λάδι
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 φέτα καπνιστό μπέικον
Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π.
Φάβα Σαντορίνης