Ψαρονέφρι με Αλισμάρι (Δεντρολίβανο) πάνω σε Κρέμα Φάβας
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι καθαρισμένο (700 γρ. περίπου)
  • 50 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κλαράκι φρέσκο αλισμαρι μαζί με τα άνθη του
  • 1 ποτ Βισάντο (γλυκό σαντορινιό κρασί)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεράκι καυτερό κομμένο σε κύβους
  • 1 κτλ σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 1 κτλ γλ. σόγια σος
  • 1 κτλ γλ. μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π.
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη φάβα:
200 γρ. φάβα
0,4 λτ. νερό
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
100 γρ. λάδι
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 φέτα καπνιστό μπέικον
Αλάτι, πιπέρι κ.τ.π.
Φάβα Σαντορίνης

Εκτέλεση

 

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε την φέτα το μπέικον.
  • Ξεπλένουμε την φάβα, την στραγγίζουμε και την βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά, μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε και σβήνουμε την φωτιά.
  • Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι μαζί με μια κουταλιά της σούπας λάδι, το δεντρολίβανο και την φέτα το μπέικον.
  • Βάζουμε το περιεχόμενο στην ειδική σακούλα κλείνουμε σε μέτριο Vacuum και μαγειρεύουμε για 9 ώρες σε 85ο C.
  • Στην συνέχεια (αφού αφαιρέσουμε το μπέικον και το δεντρολίβανο) μαζί με το υπόλοιπο λάδι το αλάτι και το πιπέρι τα κάνουμε κρέμα με ένα μπλέντερ χειρός.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες ενός εκατοστού, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σε ζεστό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε το κρέας και το κρατάμε ζεστό.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και συνεχίζουμε σοτάροντας μαζί και τις πιπεριές, ρίχνουμε το δεντρολίβανο ανακατεύουμε και σβήνουμε με το βισάντο.
  • Προσθέτουμε το μέλι την σόγια την σάλτσα ντομάτας, δένουμε την σάλτσα και διορθώνουμε για αλάτι - πιπέρι.
  • Στρώνουμε σε ένα τσέρκι την κρέμα φάβας, στήνουμε το ψαρονέφρι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα δεντρολίβανο.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ