Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Κυρίως Πιάτα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το
Ψάρια Μαρινάτα
Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος
Υλικά
1 κιλό ψάρια (γόπες, μπαρμπούνια, λιθρίνια κ.λπ.)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνη
4 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι και μόλις αρχίσει να καίει το λάδι ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί καλά.
Ρίχνουμε το ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, σκόρδο, δεντρολίβανο, δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε λίγα λεπτά, ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια στην πιατέλα.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus