Ψάρια Μαρινάτα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια (γόπες, μπαρμπούνια, λιθρίνια κ.λπ.)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  • Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι και μόλις αρχίσει να καίει το λάδι ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί καλά.
  • Ρίχνουμε το ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, σκόρδο, δεντρολίβανο, δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά, ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια στην πιατέλα.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ