Πίτες με Αθερίνα Ρόδου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Nίκη Mηταρέα Έθνος της Κυριακής 19/06/2011 σελ9

Υλικά

  • ½ κιλό αθερίνα
  • 5-6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1-2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγη σόδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά την αθερίνα. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής (εκτός από το ελαιόλαδο) και όσο νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Ανακατεύουμε καλά τον μείγμα και προσθέτουμε την αθερίνα.
  • Ανακατεύουμε με προσοχή ώστε να πάει παντού ο χυλός. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  • Παίρνουμε με το κουτάλι της σούπας κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε μία προς μία στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε τις αθερινόπιτες, γυρίζοντάς τις και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε τις αθερινόπιτες με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τις σερβίρουμε αμέσως.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ