Πιταρούδια με Κρεμμύδι και Κύμινο
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ή τριμμένα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

 

  • Αναμειγνύουμε τα αλεύρια, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο σε ένα μέτριο μπολ.
  • Προσθέτουμε το νερό και φτιάχνουμε έναν πυκνό χυλό.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε περίπου 2 εκ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.
  • Ρίχνουμε δύο κουταλιές τη φορά από το μείγμα μέσα στο λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν τα πιταρούδια, γυρίζοντάς τα μία φορά, για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε τα πιταρούδια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

Θα μπορούσε να γραφτεί ένα μικρό βιβλίο μαγειρικής μόνο για τους χορτοκεφτέδες και ψευτοκεφτέδες που φτιάχνονται σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Συνδυάζοντας θρεπτικά λαχανικά και όσπρια με λίγο τυρί, ίσως ένα με δυο αυγά και λίγο αλεύρι μπορούσε να ετοιμαστεί ένα ολόκληρο, χορταστικό γεύμα μόνο με μια χούφτα από διαθέσιμα εποχιακά υλικά. Στη Ρόδο, οι κλασικοί κεφτέδες φτιάχνονται με ρεβίθια, αλλά υπάρχουν πολλές τοπικές παραλλαγές από χωριό σε χωριό, συμπεριλαμβανομένων και των παρακάτω κεφτέδων με κρεμμύδια. το κύμινο είναι το κεντρικό αρωματικό σε πολλά φαγητά της κουζίνας της Ρόδου.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ