Μοιράσου το


Οι πεταλίδες ανήκουν στην οικογένεια των οστρακοειδών. Είναι πιο γνωστές από τα παραπάνω προϊόντα μιας και όλοι λίγο πολύ όταν πάνε για μπάνιο ψάχνουν πάντα πεταλίδες στα βράχια, για μια γρήγορη γεύση θαλασσινού μεζέ. Η επεξεργασία και συσκευασία είναι ίδια για όλα τα οστρακοειδή, μιας και είναι ο παλιός πατροπαράδοτος τρόπος. Καθαρίζουμε τα όστρακα, τα αχνίζουμε με ατμό, τα παστώνουμε με θαλασσινό αλάτι, στην συνεχεία τα ξαλμυρίζουμε και τέλος τα συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια μέσα σε άλμη. Ετοιμάστε το ούζο σας.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ