- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Ξεπλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Τον σκεπάζουμε και τον φυλάμε στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο, φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τα συκώτια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να χρυσίσει, για 12 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος από τα ζουμιά του τηγανιού.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το ψωμί, το μαϊντανό, τη σταφίδα, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα συκωτιού-κρεμμυδιού.
- Προσθέτουμε το αυγό και αναμειγνύουμε καλά.
- Βάζουμε τη γέμιση μέσα στην κοιλότητα του κόκορα και από τις δύο άκρες.
- Δένουμε τον κόκορα με σπάγκο κουζίνας.
- Αλείφουμε τον κόκορα με ελαιόλαδο και τον αλατοπιπερώνουμε.
- Τον βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες μαζί με αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Τις τοποθετούμε γύρω από τον κόκορα μέσα στο ταψί.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο και αλείφουμε τον κόκορα κάθε 15 λεπτά με τα ζουμιά από το ταψί.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ½ ώρα, ή μέχρι να γίνει κόκορας και να είναι τρυφερές οι πατάτες.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό και σερβίρουμε.
Τα πιάτα με γεμιστά κρέατα είναι σήμα κατατεθέν των νησιών, αλλά συνήθως πρόκειται για το πασχαλινό κατσίκι ή αρνί. Εδώ γεμίζεται ο κόκορας, ένα άλλο εορταστικό κρέας που συνήθως τρώμε τα Χριστούγεννα ή την πρωτοχρονιά.