Πατατάτο με αρνί
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη

Πηγή: Περιοδικό «On Blue» τηςBlue Star Ferries, Άνοιξη 2010

Υλικά

1 ½ κιλό αρνί ή πρόβατο κομμένο σε κομμάτια

·        1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

·        1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·        ½ φλιτζ. τσαγ. Ελαιόλαδο

·        1 μεγάλη κουτ. σουπ. Πελτέ ντομάτας

·        1.2 κουτ. γλυκ. Ζάχαρη

·        1 κουτ. γλυκ. Αλάτι

·        ½ κουτ. γλυκ. Κανέλα

·        Πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά να ροδίζει ελάχιστα. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε και αυτό έτσι ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και σκεπάζετε αφήνοντας το κρέας να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
  • Ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες, την κανέλα, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ λίτρο νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
  • Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κρέας. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύετε το φαγητό για να μη «σπάσουν» οι πατάτες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ