Παστέλι Άνδρου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Υλικά

 

  • ½ κιλό καρύδι τριμμένο
  • 600 γρ. μέλι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • ½ λίτρο νερό
  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 10 γρ. γαρίφαλο
  • 10 γρ. κανέλα
  • 400 γρ. σουσάμι


Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις βράσει προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν σιρόπι.
  • Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος τα υπόλοιπα υλικά, καρύδι, φρυγανιά, γαρίφαλο και κανέλα.
  • Μόλις γίνει το σιρόπι το προσθέτουμε στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε στον πάγκο την μισή ποσότητα σουσάμι και από πάνω στρώνουμε το μίγμα και το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1,5 εκατοστού.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
  • Κόβουμε σε μερίδες και τυλίγουμε σε σελοφάν.
  • Το παστέλι διατηρείται σε ξηρό μέρος.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ