Υλικά
- 1 κιλό μέλι
- 1 κιλό σουσάμι
- 600 γρ. ζάχαρη
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 200 γρ. αμύγδαλο
καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο καζάνι και με δυνατή φωτιά βάζουμε το μέλι τη ζάχαρη και το αμύγδαλο και τα ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να καραμελώσουν.
- Μετά κατεβάζουμε το καζάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι λίγο λίγο και το ξύσμα πορτοκαλιού, πάντα ανακατεύοντας έντονα.
- Όταν δέσει το μείγμα και όσο ακόμη είναι ζεστό, το ρίχνουμε στο ειδικό ξύλινο πλατώ (πλαστήρα) και το απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια.
- Όταν κρυώσει λίγο, κόβουμε τα παστέλια σε ρομβοειδή κομμάτια και τα τυλίγουμε σε ειδικό νάυλον.