Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου
Υλικά
4 χοιρινά κόκαλα με κρέας
χόρτα διάφορα κατά προτίμηση άγρια (ραδίκια, ζοχοί, καυκαλίθρες, μυρώνια, σέλινο)
¼ ποτηριού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Νερό
2 αυγά
½ κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα χόρτα με άφθονο νερό. Ζεματίστε τα σε νερό που βράζει, όχι πάνω από 2 λεπτά. Στραγγίστε τα.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι και σοτάρετε το κρέας.
Ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα. Ρίξτε νερό να σκεπάσει το κρέας, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει.
Δέκα λεπτά πριν γίνει το κρέας ρίξτε τα χόρτα. Χρειάζονται πολύ λίγο βράσιμο για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.
Κατεβάστε από την φωτιά.
Αυγολέμονο: Χτυπήστε σε ένα πιάτο τα αυγά με το χυμό του λεμονιού.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα στο μίγμα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού.
Αδειάστε το μίγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό κουνώντας την να πάει παντού.