Πασπαλάς με Χόρτα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Υλικά

 

  • 4 χοιρινά κόκαλα με κρέας
  • χόρτα διάφορα κατά προτίμηση άγρια (ραδίκια, ζοχοί, καυκαλίθρες, μυρώνια, σέλινο)
  • ¼ ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Νερό
  • 2 αυγά
  • ½ κούπας χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

 

  • Πλύντε καλά τα χόρτα με άφθονο νερό. Ζεματίστε τα σε νερό που βράζει, όχι πάνω από 2 λεπτά. Στραγγίστε τα.
  • Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι και σοτάρετε το κρέας.
  • Ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα. Ρίξτε νερό να σκεπάσει το κρέας, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει.
  • Δέκα λεπτά πριν γίνει το κρέας ρίξτε τα χόρτα. Χρειάζονται πολύ λίγο βράσιμο για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.
  • Κατεβάστε από την φωτιά.
  • Αυγολέμονο: Χτυπήστε σε ένα πιάτο τα αυγά με το χυμό του λεμονιού.
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα στο μίγμα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού.
  • Αδειάστε το μίγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό κουνώντας την να πάει παντού.
  • Σερβίρεται ζεστό, με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ