Μοιράσου το


Άλλη μια έκδοση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αναφέρεται στην πλούσια γαστρονομική παράδοση της περιοχής.

Εδώ, η προσέγγιση της γαστρονομίας γίνεται διαμέσου της ιστορικής οδού, ξεκινώντας από τους προϊστορικούς χρόνους και την αρχαιότητα, κάνοντας στάση στα Ρωμαϊκά χρόνια, το Βυζάντιο και την εποχή της Φραγκοκρατία (όπου το Αιγαίο ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στους Φράγκους και τους Οθωμανούς), για να καταλήξει στο Νέο Ελληνικό Κράτος και το σύγχρονο Αιγαίο.

Στη συνέχεια, το βιβλίο χωρίζεται σε 2 μέρη – τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα – για να ξεχωρίσει τοπικά προϊόντα και συνταγές από την πλειονότητα σχεδόν των νησιών του αρχιπελάγους.

Έρευνα-Συγγραφή: Λίλα Καραποστόλη

Έκδοση: Εκδόσεις Σμύρνη (για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)

ISBN: 978-960-89951-0-9

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ