Πακετάκια με Κοτόπουλο και Αρσενικό Τυρί Νάξου
Χρόνος
Προετοιμασία: 30’, Μαγείρεμα: 40’
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης
Πηγή: Περιοδικό “Cook Book”, Εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», Τεύχος 16, Νοέμβριος 2009

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου (400 γρ. περίπου)
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. αρσενικό τυρί Νάξου τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση

 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.
  • Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι ή, ακόμα καλύτερα ένα γουόκ, να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε πολύ μικρά κυβάκια.
  • Ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα και, μόλις αρχίσει το κρέας να παίρνει χρώμα, το αλατίζουμε και το βγάζουμε σε μπολ.
  • Στο ίδιο σκεύος (χωρίς να προσθέσουμε λάδι), σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά την κολοκύθα και το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
  • Βάζουμε την κολοκύθα στο μπολ με το κοτόπουλο και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά.
  • Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και βάζουμε στην άκρη του το ? της γέμισης.
  • Τυλίγουμε τα φύλλα σε πακέτο ή, αν θέλουμε, σε ρολό.
  • Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε τα πακετάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στους 175ο C για 40 λεπτά περίπου.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ