Μοιράσου το

Συνταγή από:Ηλίας Μαμαλάκης όλες οι συνταγές του chef, περιοδικό: http://www.olivemagazine.gr
Λίγα Λόγια

Προετοιμασία:

Οι πρώτες ύλες αποφασίζονται μετά την επίσκεψη στον ψαρά και στο σούπερ μάρκετ.  Ας εξηγηθώ όμως. Η παέγια είναι πιάτο μάλλον περίπλοκο και απαιτεί πάνω από έξι καλεσμένους, συν δύο εσείς, οκτώ. Για τη συνταγή χρειάζεται ποικιλία ψαριών και θαλασσινών: ένα δύο ψαράκια, ολόκληρα ή σε φέτες, που να μην ξεπερνούν το κιλό. Και ακόμη κανένα χταποδάκι, καμιά σουπιά, καραβίδες, γαρίδες, λίγα μύδια ή μυδόψιχα.

Διαδικασία:

Χρειάζεστε ένα μεγάλο τηγάνι Νο 32 και πάνω. Σε αυτό ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε όλα τα θαλασσινά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας ώσπου να μοσχομυρίσει ο τόπος. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ανακατεύετε ώσπου να στεγνώσει το μίγμα και σβήνετε με κρασί. Ρίχνετε το σαφράν, το κόκκινο πιπέρι και αλατίζετε.

Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε έξι φλιτζάνια ζεστό νερό. Χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά και παρακολουθείτε την εξέλιξη του μαγειρέματος ανακατεύοντας συχνά. Συνεχίζετε το μαγείρεμα ώσπου το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αν αρπάξει λίγο δεν μας πειράζει. Δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο σύνολο του φαγητού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ