Ωρομέδων
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια
Η αγάπη μας στην παράδοση σε συνδυασμό με μια ανοιξιάτικη βόλτα στην ορεινή Ζιά της Κω, είκοσι χρόνια πριν, ήταν η κύρια αφορμή για το ξεκίνημα του «Ωρομέδοντα»….. Πορευόμαστε με πάθος όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα πάντα τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Το μεγάλο στοίχημά μας όμως, ήταν και είναι να διαφυλάξουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των φαγητών ψήνοντας στον ξυλόφουρνο και χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά. Για να πάρετε μια γεύση….. Πλιγούρι παραδοσιακά μαγειρεμένο με χοιρινό λίπος που το φτιάχνουμε από ντόπιο χοιρινό κρέας, τυρί κατσικίσιο της Κω που το κάνουμε εμείς «κρασάτο», χορτόπιτα πάντα με ευφάνταστους συνδυασμούς υλικών που ξαφνιάζουν όλα τα γούστα, κατσικάκι -από παραγωγούς του χωριού -γεμιστό με ρύζι και άρωμα κανέλας που σιγοψήνεται όλο το βράδυ στον ξυλόφουρνο, μπακλαβάς του «γάμου» και πολλά πολλά ακόμη! Με συνεχή αγώνα, μεράκι και παρά τις πολλές δυσκολίες καταφέραμε να κερδίσουμε το στοίχημά μας μαζί με την εμπιστοσύνη του κόσμου και να φτάσουμε σε ιδιαίτερα τιμητικές διακρίσεις ξεκινώντας από την Ιταλία (Europe award in Rome 2005, Βραβείο Ελληνικής κουζίνας 2010 (χρυσοί σκούφοι), Aegean Cuisine 2011, 2015, 2017), Καλύτερη παραδοσιακή ταβέρνα 2012-2013). Η καθεμία από αυτές σημαίνει για εμάς ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη αλλά κυρίως πρόκληση. Νιώθουμε ότι οφείλουμε να φέρουμε στην επιφάνεια της σύγχρονης άχρωμης-δυστυχώς- ζωής μας, χρώματα και αρώματα του παρελθόντος μας και ιδιαίτερα της Κω! Ψάχνουμε, ακούμε προσεκτικά κι εμπνεόμαστε από όσες γιαγιάδες μας απέμειναν κι αντιγράφουμε ή εμπλουτίζουμε κάποιες συνταγές. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το περιβάλλον μας όμορφο κι ατόφιο όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο νησί. Έχουμε γύρω μας θάλασσα, ήλιο και καθαρό αέρα. Όλα αυτά θα τα βρείτε στον Ωρομέδοντα, λοιπόν… Εδώ, το τραπέζι μας στρώνεται μέσα στο πράσινο φόντο του βουνού, με τα παιχνιδιάρικα χρώματα του ελληνικού, «Ελύτικου» ήλιου που φωτίζει και δύει στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου… Οι χώροι του εστιατορίου είναι διαμορφωμένοι σε τρία επίπεδα ώστε να υπάρχει από κάθε τραπέζι πανοραμική θέα και τις ώρες της ημέρας η σκιά που δημιουργούν οι κληματαριές και οι βουκαμβίλιες είναι ιδανική. Η μοναδικότητα του τοπίου, της στιγμής του ηλιοβασιλέματος και η γευστική εμπειρία, πλημμυρίζουν με θετικά συναισθήματα τον επισκέπτη... Τελικά, όλη αυτή η προσπάθεια αξίζει απόλυτα γιατί αναδεικνύει την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα, την ελληνική φιλοξενία, και την ομορφιά της Κω! Δεν έχετε παρά να μας επισκεφτείτε και να το διαπιστώσετε… Καθημερινά από το Πρωί έως τις 12 το βράδυ.
Χάρτης
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ