Οινοποιείο Μωραΐτη
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Το Οινοποιείο της οικογένειας Μωραΐτη βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου, δίπλα στην παραλία των Αγίων Αναργύρων. Ξεκίνησε το 1910 από τον παππού Μανώλη Μωραϊτη. Καλλιεργούσε τα δικά του αμπέλια, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε και οινοποιούσε σταφύλια από όλο το νησί. Με δικό του καΐκι και μέσα σε ξύλινα βαρέλια πουλούσε το κρασί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ακολούθησε η  δεύτερη γενιά με τον  πατέρα Θεόδωρο Μωραΐτη να συνεχίζει την αμπελοκαλλιέργεια, την οινοποίηση σταφυλιών και την εμπορία κρασιών. Το 1967 παρουσίασε τα πρώτα εμφιαλωμένα κρασιά του Οινοποιείου.

Από το 1980 πλέον τη σκυτάλη παραλαμβάνει η τρίτη γενιά, στο πρόσωπο του σημερινού Μανώλη Μωραΐτη, που βάζει τη δική του υπογραφή στην ιστορική διαδρομή του Οινοποιείου. Αναπαλαιώνει και εκσυγχρονίζει το οινοποιείο. Επεκτείνει την αμπελοκαλλιέργεια. Φυτεύει και καλλιεργεί γηγενείς ποικιλίες της Πάρου έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διάσωση του Παριανού Αμπελώνα.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι αμπελοκαλλιέργειας και οι σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης που εφαρμόζει αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους μοναδικούς ποιοτικούς χαρακτήρες του μικροκλίματος της Πάρου.

Ο Μανώλης Μωραΐτης έχει δύο γιούς που ήδη αποτελούν βασικά στελέχη του Οινοποιείου.

Χάρτης


comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ