- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τα βότανα, αλάτι και πιπέρι.
- Αναμειγνύουμε 11/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνουμε στις ντομάτες, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε αλεύρι εάν χρειάζεται, για να δώσουμε στο μείγμα την πυκνότητα ενός πηχτού χυλού.
- Δοκιμάζουμε και καρυκεύουμε, εάν χρειάζεται.
- Ζεσταίνουμε περίπου 4 εκ. λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μια κουταλιά χυλό τη φορά στο τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν.
- Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Τους σερβίρουμε ζεστούς.
Οι ντοματοκεφτέδες, ένα μόνο είδος από την τεράστια ποικιλία κεφτέδων που υπάρχουν στο νότιο Αιγαίο, αποτελούν σπεσιαλιτέ κυρίως των Κυκλάδων, με μικρές διαφορές από νησί σε νησί. τους βρίσκουμε στην παραδοσιακή κουζίνα της Τήνου, της Σύρου, της Άνδρου και άλλων νησιών, αλλά αδιαμφισβήτητα οι πιο γνωστοί είναι της Σαντορίνης, όπου χρησιμοποιείται η μικρή, άνυδρη ντομάτα του νησιού. Στη θέση της μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφιχτές, ώριμες ντομάτες «πομοντορι».