Ντολμάδες με Σέσκουλα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Υλικά
  •  
  • Για 50 ντολμάδες
  • 50 φύλλα από σέσκουλα
  • 2 κιλά κιμάς μισός χοιρινός μισός μοσχαρίσιος
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για την σάλτσα
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουερ
  • 1 αυγό
  • Χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση
  •  
  • Σε μία κατσαρόλα βραστό νερό ζεματάμε τα φύλλα από τα σέσκουλα, όχι πάνω από 3 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σουρώσουν.
  • Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το σκόρδο, την μισή ποσότητα από το λάδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε νερό και το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μην κουνηθούν οι ντολμάδες κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Βράζουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε να δούμε αν μαλάκωσαν και ψήθηκε ο κιμάς, και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό.
  • Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί.
  • Σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε ζουμί από το φαγητό.
  • Χτυπήστε σε ένα πιάτο το αυγό με το χυμό του λεμονιού.
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μέσα στο μίγμα μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού.
  • Αδειάστε το μίγμα στο κατσαρολάκι και προσθέστε μία κουταλιά κορν φλάουερ, διαλυμένη σε λίγο νερό.
  • Αφήστε την σάλτσα να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγό.
  • Μόλις η σάλτσα δέσει και ασπρίσει αποσύρετε από την φωτιά.
  • Σερβίρετε τους ντολμάδες ζεστούς, περιχυμένους με την σάλτσα τους.
  •  

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ