Ντολμάδες Καρπάθου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου

Υλικά

  • 300 γρ. αμπελόφυλλα
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
Εκτέλεση

 

  • Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το λάδι και τον κιμά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
  • Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά.
  • Τυλίγουμε κάθε φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα.
  • Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα κυκλικά και κοντά το ένα με το άλλο.
  • Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 2 φλυτζάνια νερό.
  • Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου και μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ