Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
AEGEAN CUISINE
Δυσκολία
3/10
Κάρπαθος
Μοιράσου το
Ντολμάδες Καρπάθου
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Υλικά
300 γρ. αμπελόφυλλα
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το λάδι και τον κιμά.
Προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά.
Τυλίγουμε κάθε φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα.
Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα κυκλικά και κοντά το ένα με το άλλο.
Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 2 φλυτζάνια νερό.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου και μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus