Νησιώτικο Κατσικάκι του Γάμου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Δημήτρης Ευαγ. Παπαδόπουλος

Υλικά

  • 2 1/2 κιλά κατσίκι (ορεινής Νάξου) κομμένο μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 2 κομμάτι κανέλα ξύλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κιλό μακαρόνια
Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κατσίκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι και μία πρέζα αλάτι και το βράζουμε.
  • Το ξαφρίζουμε (όποτε χρειάζεται) και αφού βράσει 45 λεπτά, το βγάζουμε και σουρώνουμε το ζουμί.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Μόλις ξανθύνει ελαφρά προσθέτουμε και το κρέας να τσιγαριστεί.
  • Αφού τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε ζεστό νερό, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητο μέχρι να μαλακώσει προσθέτοντας πότε πότε λίγο ζεστό νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
  • Στην κατσαρόλα που είχαμε βράσει το κρέας ξαναβράζουμε το ζουμί και βράζουμε μέσα τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλες ζεστά.

Το φαγητό μαγειρεύεται σε κανονικές κατσαρόλες και όχι σε χύτρες

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ