Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Επιδόρπια
Δυσκολία
3/10
Ίος
Μοιράσου το
Μυζηθρόπιτες
Δήμος Ίου
Υλικά
1 Κιλό Νιώτικη μυζήθρα ανάλατη
800 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
Άρωμα βανίλα
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
Λίγο λάδι
Λίγο ξύδι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Περνάμε τη μυζήθρα από τον τρίφτη των λαχανικών και την πολτιοποιούμε.
Την αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Για τη ζύμη του φύλλου, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη.
Κόβουμε το φύλλο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα οποία και τοποθετούμε σε φόρμες ή αν δεν έχουμε σχηματίζουμε με αυτά μικρά καλαθάκια.
Γεμίζουμε την κάθε φόρμα ή καλαθάκι με μια κουταλιά γέμιση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ροδίσει η γέμιση.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus