Μυζηθρόπιτες
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Δήμος Ίου

Υλικά

  • 1 Κιλό Νιώτικη μυζήθρα ανάλατη
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • Άρωμα βανίλα 
  • Λίγη μαστίχα κοπανισμένη

Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
Λίγο λάδι
Λίγο ξύδι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

 

  • Περνάμε τη μυζήθρα από τον τρίφτη των λαχανικών και την πολτιοποιούμε.
  • Την αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
  • Για τη ζύμη του φύλλου, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
  • Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη.
  • Κόβουμε το φύλλο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα οποία και τοποθετούμε σε φόρμες ή αν δεν έχουμε σχηματίζουμε με αυτά μικρά καλαθάκια.
  • Γεμίζουμε την κάθε φόρμα ή καλαθάκι με μια κουταλιά γέμιση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ροδίσει η γέμιση.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ