- Με ένα βουρτσάκι κουζίνας τρίβετε εξωτερικά τα μύδια για να φύγει οτιδήποτε έχει κολλήσει στο κέλυφος τους.
- «Κουρεύετε» τα γενάκια τους με ένα ψαλίδι και τα ξεπλένετε καλά.
- Αχνίζετε για λίγο το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ζεσταίνετε τη ρετσίνα, μαζί με το θυμάρι, και ρίχνετε τα μύδια.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε τα μύδια να αχνιστούν σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά το πολύ, μέχρι να ανοίξουν όλα.
- Αν κάποια δεν ανοίξουν, τα πετάτε.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο στον ζεστό ζωμό τους, αλατοπιπερώνετε και δουλεύετε τον ζωμό για 1 λεπτό με το σύρμα, ώστε να δέσει λίγο.
- Σερβίρετε τα μύδια όπως είναι από την κατσαρόλα ή μοιράζοντας τα σε πιάτα της σούπας.
Tip: Τοποθετήστε στο τραπέζι ένα επιπλέον πιάτο για τα άδεια κελύφη.