Μύδια Αχνιστά σε Ρετσίνα με Σαφράν
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: ΒΗΜagazino 2 Οκτωβρίου 2011

Υλικά

  • 1κιλό φρέσκα μύδια
  • 1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαράκι θυμαριού
  • 4-5 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
  • 1-2κ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι ή μπούκοβο
Εκτέλεση

 

  • Με ένα βουρτσάκι κουζίνας τρίβετε εξωτερικά τα μύδια για να φύγει οτιδήποτε έχει κολλήσει στο κέλυφος τους.
  • «Κουρεύετε» τα γενάκια τους με ένα ψαλίδι και τα ξεπλένετε καλά.
  • Αχνίζετε για λίγο το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ζεσταίνετε τη ρετσίνα, μαζί με το θυμάρι, και ρίχνετε τα μύδια.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε τα μύδια να αχνιστούν σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά το πολύ, μέχρι να ανοίξουν όλα.
  • Αν κάποια δεν ανοίξουν, τα πετάτε.
  • Ρίχνετε το ελαιόλαδο στον ζεστό ζωμό τους, αλατοπιπερώνετε και δουλεύετε τον ζωμό για 1 λεπτό με το σύρμα, ώστε να δέσει λίγο.
  • Σερβίρετε τα μύδια όπως είναι από την κατσαρόλα ή μοιράζοντας τα σε πιάτα της σούπας.

 

Tip: Τοποθετήστε στο τραπέζι ένα επιπλέον πιάτο για τα άδεια κελύφη.  

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ