Μπεσαμέλ ελαιόλαδου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου

Πηγή: Περιοδικό «Gourmet» ,Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Τεύχος 78, 4 Ιουλίου 2010

Υλικά

4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα ζεστό

8 κουταλιές της σούπας αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το αλεύρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ