Μουσακάς με καραβιδόψιχα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου

Πηγή: Περιοδικό «Gourmet» ,Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Τεύχος 78, 4 Ιουλίου 2010

Υλικά
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
  • 3 κολοκυθάκια μεγάλα
  • 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κιλό καραβιδόψιχα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο λαχανικών
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπεσαμέλ
Εκτέλεση
  • Τυλίγουμε τις μελιτζάνες σε αλουμινόχαρτο, αφού τις τρυπήσουμε ελαφρά με ένα πιρούνι, και τις ψήνουμε σε μέτρο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν, τις κόβουμε ροδέλες. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια, κόβουμε ροδέλες και τα τηγανίζουμε ελαφρά. Κόβουμε την καραβιδόψιχα σε κυβάκια και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την καραβίδα, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το δυόσμο. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 10 λεπτά μέχρι να πιεί λίγο τα υγρά του και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πατάτες και αλατίζουμε ελαφρά. Στρώνουμε μια στρώση κιμά καραβίδας, μια στρώση κολοκυθάκι, άλλη μια στρώση κιμά και τελειώνουμε με μια στρώση μελιτζάνας. Μοιράζουμε και τον υπόλοιπο κιμά, αν μας έχει περισσέψει, και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ