Μόστρα με Ντομάτες και Κοπανιστή Μυκόνου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Νταϊάνα Κόχυλα
Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 2 παξιμάδια Μυκόνου
  • 3 κ.σ. κοπανιστή Μυκόνου
  • 1 σφιχτή, ώριμη ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξερή ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση

 

  • Βρέχουμε τα παξιμάδια ελαφρώς.
  • Βάζουμε τα παξιμάδια σε ένα πιάτο και απλώνουμε την κοπανιστή από πάνω.
  • Πασπαλίζουμε με την ντομάτα.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.

 

 

Η μόστρα είναι πλέον συνώνυμη με τα παξιμάδια στην Μυκονιάτικη διάλεκτο, αλλά αναφερόταν αρχικά σε μια μονάδα μέτρησης των παξιμαδιών, δηλαδή μια μόστρα ήταν ένα παξιμάδι. Προέρχεται ετυμολογικά από το ιταλικό mostrare που σημαίνει δείχνω και το λατινικό monstrare "δείχνω, σημαίνω" και monstrum "σημείο, τέρας".

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ