Μοσχάρι με Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: «Meli Meli», Φυλλάδιο «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης»

Υλικά

  • 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 6
  • 2 χοντρές φέτες ζαμπόν κομμένες σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ή ροζέ κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/2 κουτ. τσαγιού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. τσαγιού θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  • Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20' μέχρι να καραμελώσουν.
  • Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ζαμπόν και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε το κρέας σε βαθιά πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ