Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Κυρίως Πιάτα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το
Μοσχάρι με Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Πηγή: «Meli Meli», Φυλλάδιο «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης»
Υλικά
1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 6
2 χοντρές φέτες ζαμπόν κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι λευκό ή ροζέ κρασί
2 κουτ. σούπας μέλι
1/2 κουτ. τσαγιού ρίγανη
1/2 κουτ. τσαγιού θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20' μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ζαμπόν και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κρέας σε βαθιά πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus