Μοσχάρι με φασολάκια στρογγυλά
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου

Πηγή: Περιοδικό «Gourmet» ,Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Τεύχος 78, 4 Ιουλίου 2010

Υλικά
  • Yλικά (για 6 άτομα):
  • ½ κιλό φασολάκια
  • 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. πατάτες μικρές στρογγυλές
  • 2 φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια, περασμένες στον τρίφτη
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε κατσαρόλα ζεματίζουμε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε άλλη κατσαρόλα, που να χωράει το κρέας, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ντοματάκια κονσέρβας, το ζωμό λαχανικών και τις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 30 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πιπεριά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 30 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Αφήνουμε να πιεί τα υγρά του αρκετά και σερβίρουμε.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ