Moraitico
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Το οινοποιείο μας βρίσκεται μέσα στον αμπελώνα, στη Νάουσα της Πάρου, στην καλύτερη αμπελουργική περιοχή του νησιού. Τα σταφύλια μας τα καλλιεργούμε βιολογικά, σύμφωνα με τα πρότυπα του οργανισμού ΔΗΩ.

Ο ιδρυτής του οινοποιείου, ο Γιώργος Μωραΐτης, κατάφερε να κάνει τις ετικέτες των κρασιών του αναγνωρίσιμες και με προσωπικότητα, επιμένοντας να καλλιεργεί αποκλειστικά γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών.

Η οινοποιητική παράδοση ξεκίνησε με τον παππού του το 19ο αιώνα και συνεχίστηκε μεθοδικότερα από τον πατέρα του Θεόδωρο. Αργότερα, κάτω από την επιστημονική καθοδήγηση του Γεωργίου Μωραΐτη, αρχίζει η συστηματική παραγωγή εμφιαλωμένου οίνου.

Σήμερα παράγουμε τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά με το όνομα «Εποχή», λευκό και ερυθρό και «Το Κρασί του Νησιού», λευκό, ερυθρό και ροζέ. Τον Οκτώβριο του 2006 λάβαμε μέρος στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Βιολογικών Κρασιών Αθηνών και κατακτήσαμε το 1ο Χρυσό Βραβείο με το λευκό «Κρασί του Νησιού».

Χάρτης


comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ