Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Ορεκτικά
Δυσκολία
3/10
Κυκλάδες
Μοιράσου το
Μελιτζανόπιτα με Σαν Μιχάλη και Γραβιέρα
Πηγή: Agrocert
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κουρού
4 μελιτζάνες φλάσκες
3 τομάτες ώριμες
1 φλιτζ. τυρί Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. τριμμένο
1 φλιτζ. τυρί γραβιέρα Π.Ο.Π. τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τυλίγουμε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις ανακατεύουμε με τις τομάτες κομμένες σε κύβους και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 1 φύλλο κουρού, απλώνουμε τα υλικά της γέμισης και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus