Mελιτζανοπίλαφο Σύρου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Υλικά

 

2 μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
2 φλιτζάνια ρύζι
4 1/2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο (1 κρασοπότηρο)

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τις ροδίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο.

Στη συνέχεια ρίχνουνε το νερό και όταν αυτό βράσει το ρύζι.

Όταν "τραβήξει" την υγρασία χωρίς να "σφίξει" τελείως, κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα και επάνω απ' αυτήν με το καπάκι της.

Σερβίρουμε μετά από λίγα λεπτά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο Σαν Mιχάλη ή ξερό τυράκι Aπάνω Mεριάς.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ