Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Επιδόρπια
Δυσκολία
3/10
Κυκλάδες
Μοιράσου το
Μελιτερά Ανάφης
ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης
Υλικά
1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
5 αυγά
1 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό ζάχαρη
½ πακέτο βούτυρο
Λίγη μαστίχα
Κανέλλα – βανίλια
Φύλο:
½ αλεύρι
Λίγο λάδι
Τσικουδιά (τσίπουρο)
Λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε το βούτυρο (όταν η μυζήθρα είναι αποβουτυρωμένη).
Ανοίγουμε το φύλο και το κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω.
Ψήνουμε τα μελιτερά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus