Μελισσοκομική Δωδεκανήσου
  • Διεύθυνση: Εθνική οδό Τσαιρι – Αεροδρομίου, Παστίδα
  • Τηλέφωνο: (+30)2241048200
  • Κιν. Τηλέφωνο: (+30)
  • Email: info@mel.gr
  • Website: http://www.mel.gr
Μοιράσου το

Λίγα Λόγια

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα, καθώς και η μοναδική εταιρεία που παράγει το παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου το μελεκούνι. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Μελισσουργό Νικόλαο και Ρέτσα Νικόλαο, άνθρωποι με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή. Με την εταιρεία συνεργάζονται περισσότεροι από 70 μελισσοκόμοι από τα νησιά της περιοχής.

Στεγάζεται σε καινούργιους, σύγχρονους, ιδιόκτητους χώρους 1500 τ.μ. εντός ειδυλλιακής έκτασης 8.500 τ.μ. με μελισσοκομικό πάρκο 1000 τ.μ. πάνω στην Εθνική οδό Τσαιρι – Αεροδρόμιου στην Παστίδα της Ρόδου. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης καθώς και η παραγωγή Μελεκουνιού, ενός παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου που συνηθίζεται να προσφέρεται στους γάμους και τις βαφτίσεις.

Άλλες δραστηριότητες είναι η παραγωγή γλυκισμάτων με βάση το μέλι όπως τα λουκούμια, τα ζελεδάκια, τα μαντολάτα, τα παστέλια, οι μάντολες, η παραγωγή καλλυντικών με βάση τα προϊόντα κυψέλης (κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν κ.ά), όπως επίσης και η υποστήριξη των μελισσοκόμων σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Επίσης η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου έχει ιδρύσει και λειτουργεί στους χώρους της το μοναδικό στην Ελλάδα, και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο, Μουσείο Μελισσοκομίας & Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας με πάνω από 10.000 επισκέψεις το χρόνο.comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ