Μελεκούνια Ρόδου
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

Υλικά

  • 1 ½ κιλό μέλι
  • 2 ½ κιλά σουσάμι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (ή περγαμόντου)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

 

  • Καβουρδίζουμε το σουσάμι.
  • Στη συνέχεια το κοπανίζουμε ελαφρά σε ένα γουδί ή το τρίβουμε στο μπλέντερ.
  • Βράζουμε καλά το μέλι μέχρι να χάσει την υγρασία του και να αρχίσει να στερεοποιείται και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Καθαρίζουμε και βρέχουμε μια μαρμάρινη επιφάνεια και απλώνουμε το μείγμα του μελιού όσο είναι ακόμα ζεστό και μαλακό.
  • Πιέζουμε πάνω στην επιφάνειά του ένα ένα τα αμύγδαλα έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει το μελεκούνι το κόβουμε σε ρόμβους με πλευρές 7 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο χάρακα).
  • Τυλίγουμε κάθε ρόμβο σε σελοφάν και το διατηρούμε έτσι για μεγάλο διάστημα.

 

 

Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μισά υλικά για να φτιάξουμε 2 κιλά μελεκούνια.

 

 

Μια συνταγή από το βιβλίο "Γεύσεις Δωδεκανήσου" του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού, Εκδ. Τοπο.

 



comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ