Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Επιδόρπια
Χρόνος
60'
Δυσκολία
3/10
Κυκλάδες
Μοιράσου το
Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κίτρο
Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη
Πηγή
:
Περιοδικό
«On Blue»
της
Blue Star Ferries,
Άνοιξη
2010
Υλικά
10 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
10 κουτ. σουπ. ζάχαρη
10 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. σουπ. κανέλα σκόνη
1 κουτ. σούπ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
½ φλιτζ. τσαγ. λικέρ κίτρο Νάξου
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 φλιτζ. τσαγ. νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή.
Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτετε και την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν πάουντερ, το λικέρ, και τέλος, τα καρύδια.
Ανακατεύετε το μίγμα απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνετε στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, το οποίο βράζετε για 10 λεπτά.
Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνετε να κρυώσει, τη χαράσσετε σε κομμάτια και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus