Ματσάτα με Κόκκορα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Ν. Παπαδόπουλος
Κοινότητα Φολεγάνδρου

Υλικά

  • 1 κόκκορας
  • Φρέσκια ντομάτα
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Μπαχαρικά
  • Ξερό λαδοτύρι τριμμένο
  • Ματσάτα (χειροποίητα φρέσκα μακαρόνια)
Εκτέλεση

 

  • Ζυμώνουμε ζύμη σφιχτή και ανοίγουμε χοντρό φύλλο, το αλευρώνουμε καλά και το τυλίγουμε σε ρολό.
  • Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 0,3 εκ. και βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Σουρώνουμε και σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τριμμένο λαδοτύρι και κόκκορα κοκκινιστό.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ