Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
Κυρίως Πιάτα
Δυσκολία
3/10
Φολέγανδρος
Μοιράσου το
Ματσάτα με Κόκκορα
Ν. Παπαδόπουλος
Κοινότητα Φολεγάνδρου
Υλικά
1 κόκκορας
Φρέσκια ντομάτα
Αλεύρι
Αλάτι
Λάδι
Μπαχαρικά
Ξερό λαδοτύρι τριμμένο
Ματσάτα (χειροποίητα φρέσκα μακαρόνια)
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε ζύμη σφιχτή και ανοίγουμε χοντρό φύλλο, το αλευρώνουμε καλά και το τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 0,3 εκ. και βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τριμμένο λαδοτύρι και κόκκορα κοκκινιστό.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus