- Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες
βάζοντάς τες σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε άφθονο
νερό με πάγο.
- Τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια, τις
βάζουμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και περιχύνουμε
με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες
για να πάρει το άρωμα του βασιλικού.
- Ψήνουμε τα καλαμάρια στην ψηστιέρα ή σε
αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, ώσπου να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
-
Περιχύνουμε το φαγητό με το σιρόπι και σερβίρουμε.
Tip: Τα καλαμάρια δεν χρειάζονται
πολύ ψήσιμο, γιατί σκληραίνουν.
Επίσης, τρώγονται πάντα ζεστά, διότι, αν τα
αφήσετε να κρυώσουν, η σάρκα τους θα σας θυμίζει λάστιχο.