Μαρινάτη Ντομάτα με Βασιλικό και Καλαμάρι Ψητό
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010

Υλικά

  • 250 γραμ. καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο σιρόπι μπαλσάμικο
Εκτέλεση

  • Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες βάζοντάς τες σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε άφθονο νερό με πάγο.
  • Τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια, τις βάζουμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες για να πάρει το άρωμα του βασιλικού.
  • Ψήνουμε τα καλαμάρια στην ψηστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, ώσπου να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το σιρόπι και σερβίρουμε.

Tip: Τα καλαμάρια δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, γιατί σκληραίνουν.
Επίσης, τρώγονται πάντα ζεστά, διότι, αν τα αφήσετε να κρυώσουν, η σάρκα τους θα σας θυμίζει λάστιχο.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ