Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
AEGEAN CUISINE
Δυσκολία
3/10
Κάρπαθος
Μοιράσου το
Μακαρούνες Καρπάθου
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Υλικά
1 κιλό αλεύρι τύπου 90%
300 γρ. αλεύρι τύπου 70%
Λίγη μαγιά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αλεύρια.
Προσθέτουμε νερό εως ότου γίνει μία ζύμη σφικτή.
Κόβουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε σε κλώνο.
Κόβουμε τον κλώνο σε κομμάτια έως 5 εκατοστά και τα τραβάμε με τα δάχτυλα.
Όταν ολοκληρωθεί αυτό έχουμε βάλει ταυτόχρονα νερό να ζεσταίνει και τις ψήνουμε.
Όταν ψηθούν στρώνουμε στο πιάτο μυζήθρα ξερή τριμμένη, στρώση μακαρούνες, πάλι τυρί και κρεμμύδι τσικνωτό.
Για το κρεμμύδι: Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο.
Όταν ροδίσει προσθέτουμε βούτυρο γάλακτος και λίγο φυτίνη. Καλή όρεξη.
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus