Μοιράσου το


Στην Κάρπαθο οι περίφημες μακαρούνες έχουν σχήμα σαν τις ταλιατέλες. Στην Κάσο, όπου είναι εξίσου γνωστές, οι παραδοσιακές μακαρούνες έχουν σχήμα σαν πένες και πρέπει να βράσουν πολύ για να πετύχει το πασίγνωστο πιάτο του νησιού, μακαρούνες με σιτάκα (για να μπορεί η σιτάκα να «κολλάει» πάνω στα ζυμαρικά).

Συναντάμε μακαρούνες και στην Τήλο, που μοιάζουν αρκετά με τις μακρόστενες, σαν ταλιατέλες, της Καρπάθου. Υπάρχουν και οι Κλωστρές Μακαρούνες, σπεσιαλιτέ της Κω, φτιαγμένες από σιτάλευρο. Κόβονται σε μικρά ορθογώνια κομμάτια μήκους 2,5 εκ. περίπου τα οποία κατόπιν στριφογυρίζονται γύρω από μια λεπτή βέργα, που δίνει στο ζυμαρικό το τελικό του σχήμα. Ξεραίνονται στον αέρα για αρκετές ημέρες.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ