Μακαρονάδα του Ψαρά με Αχινό
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Αντώνης Γεδεών, Μελιτσάχας, Κάλυμνος

Υλικά

  • 20 αχινούς
  • 12 μύδια φρέσκα
  • 1 γαρίδα μεγάλη
  • 1 πίνα
  • 2 στρείδια
  • 4 γυαλιστερές
  • 4 κυδώνια
  • 1 καλαμαράκι ψιλοκομμένο
  • 2 πλοκάμια χταπόδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 του πακέτου μακαρόνια Νο3
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Λίγο πράσινη πιπεριά
Εκτέλεση

 

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπέρια με αλατοπίπερο και ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά αλλά μόνο το 1/3 του αχινού.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με 1/3 του αχινού.
  • Αφού βράσουν όσο πρέπει τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα θαλασσινά σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό.
  • Αφαιρούμε τα όστρακα και την γαρίδα και βάζουμε τα μακαρόνια στο ένα όστρακο της πίνας.
  • Γαρνίρουμε όπως στην φωτογραφία τα όστρακα προσθέτουμε από πάνω και το άλλο 1/3 του αχινού.
  • Το αποτέλεσμα … δοκιμάστε το!

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ