Αρχή
Aegean Cuisine
Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας
Γίνε μέλος
Δραστηριότητες
Βιβλίο
Γλωσσάρι
Χάρτης
Forum
Είσοδος
Εγγραφή
Επιχειρήσεις
Προϊόντα
Συνταγές
Αρχή
AEGEAN CUISINE
Δυσκολία
3/10
Κάλυμνος
Μοιράσου το
Μακαρονάδα του Ψαρά με Αχινό
Αντώνης Γεδεών, Μελιτσάχας, Κάλυμνος
Υλικά
20 αχινούς
12 μύδια φρέσκα
1 γαρίδα μεγάλη
1 πίνα
2 στρείδια
4 γυαλιστερές
4 κυδώνια
1 καλαμαράκι ψιλοκομμένο
2 πλοκάμια χταπόδι
4 σκελίδες σκόρδο
1/3 του πακέτου μακαρόνια Νο3
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο πράσινη πιπεριά
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπέρια με αλατοπίπερο και ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά αλλά μόνο το 1/3 του αχινού.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με 1/3 του αχινού.
Αφού βράσουν όσο πρέπει τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα θαλασσινά σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό.
Αφαιρούμε τα όστρακα και την γαρίδα και βάζουμε τα μακαρόνια στο ένα όστρακο της πίνας.
Γαρνίρουμε όπως στην φωτογραφία τα όστρακα προσθέτουμε από πάνω και το άλλο 1/3 του αχινού.
Το αποτέλεσμα … δοκιμάστε το!
Please enable JavaScript to view the
comments powered by Disqus.
comments powered by
Disqus