Μαγειρίτσα
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Δήμος Ίου

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια ψιλοκομμένη
  • Λίγα έντερα ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • Κρεμμύδι φρέσκο
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγο λάδι
  • 1 Φλυτζάνι του καφέ ρύζι
  • Αυγολέμονο
  • Εάν θέλουμε, προσθέτουμε και το κεφαλάκι του αρνιού και λίγο ψαχνό
Εκτέλεση

 

  • Σωτάρουμε τα εντόσθια σε τηγάνι.
  • Εάν χρησιμοποιήσουμε κεφαλάκι και ψαχνό, τα μισοβράζουμε πρώτα και κατόπιν προσθέτουμε τα σωταρισμένα εντόσθια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα μαρούλια, το ρύζι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και μόλις τελειώσει το βράσιμο, περιχύνουμε το φαγητό με αυγολέμονο.

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ