Λούντζα σε Vinsanto
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Ανάρτηση από τον/την peri-nichteri στο Santorini-wine-food τη 10/16/2009 02:52:00 μμ

Υλικά

  • Ένα κομμάτι χοιρινό κόντρα, ξεκοκαλισμένο (2-3 κιλά περίπου)
  • 4 κιλά χοντρό αλάτι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 200 γρ. μαραθόσπορο
  • 1 λιτρο οινολάσπες από Βινσαντο
Εκτέλεση

  • Τυλίγουμε το κόντρα σε ρολό με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
  • Σε ένα σκεύος που έχει σχάρα, για να στραγγίζουν τα υγρά, τοποθετούμε το 1/3 από το μείγμα αλάτι-ζάχαρη, βάζουμε το κρέας και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
  • Αφαιρούμε το κρέας, σκουπίζουμε και το αλείφουμε με τον μαραθόσπορο, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος και το καλύπτουμε με τις οινολάσπες.
  • Το αφήνουμε έτσι για 2 εβδομάδες γυρνώντας το πότε – πότε.
  • Το αφαιρούμε και το κρεμάμε σε δροσερό μέρος, που αερίζεται καλά, για 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τον καιρό.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ