Λουκουμάδες
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Μανώλης Σμάλιος

Υλικά

  • 1 κόκκινη φαρίνα
  • Μπεϊκιν πάουντερ 3 κουταλάκια
  • Λίγο νερό
  • Γάλα
Εκτέλεση

  • Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνετε το μπέκιν πάουντερ.
  • Ρίχνετε όσο νερό και γάλα σηκώνει το αλεύρι.
  • Χτυπάτε το χυλό μέχρι να κάνει φούσκες.
  • Ο χυλός πρέπει να γίνει μέτριος να μην τρέχει, αλλά να πέφτει από το κουτάλι.
  • Το αφήνετε να μείνει λίγο να ξεκουραστεί ο χυλός.
  • Ρίχνετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα αρκετό λάδι και το βάζετε στη φωτιά να κάψει.
  • Βρέχετε με νερό ένα κουταλάκι και παίρνετε λίγη ζύμη και τη σπρώχνετε να πέσει στο λάδι.
  • Με τον ίδιο τρόπο ρίχνετε και άλλη ζύμη.
  • Θα αρχίσουν να φουσκώνουν και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του λαδιού.
  • Όταν ροδίσουν τους βγάζετε από το λάδι.
  • Τους βάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα αν θέλετε (παλιότερα έριχναν ζάχαρη και κανέλα).
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ