Μοιράσου το

Mια συνταγή του Νίνου Μανούσου από το βιβλίο «Κυκλάδων Γεύσεις» της Νικολέττας Δελατόλα – Φωσκόλου. Στις Κυκλάδες αφθονούν οι μπουρνέλες (είδος κορόμηλου), κόκκινες ή κίτρινες, μικρές ή μεγάλες. Γίνονται, εκτός από ποτό, και πολύ ωραία μαρμελάδα.
Υλικά

Για 1½ λίτρο

1 κιλό μπουρνέλες

1 κιλό κονιάκ ή ρακί

1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φρούτα και τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο για 30 ημέρες. Ανακατεύουμε τακτικά. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και διατηρούμε το ποτό σε γυάλινο μπουκάλι καλά κλεισμένο.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ