Λαμπριάτης (γέμιση του Πάσχα)
Δυσκολία
3/10
Μοιράσου το

Πηγή: Βιβλίο συνταγών: Η αρχόντισσα του Αιγαίου - παραδοσιακές συνταγές της Άνδρου Συγγραφή κείμενων και συνταγών: Εριέττα Παπαϊωάννου

Υλικά
  •  
  • 15 αυγά χτυπημένα
  • 2 κιλά Ανδριώτικο  χλωρό τυρί 2-3 ημερών / άλλοι το κάνουν με φρέσκο τυρί ημέρας
  • 1 συκωταριά κατσικιού / μόνο το μαύρο μέρος (όχι το πλεμόνι) / κομμένο σε κομμάτια, σοταρισμένο σε ½ ποτήρι ελαιόλαδο με 1 ξερό και 4 χλωρά κρεμμύδια.
  • Δυόσμο – 8 κλωνάρια τουλάχιστον – χρειάζεται πολύ μυρωδικό
  • Πιπέρι
  • Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και γεμίζουμε το κατσίκι.
Εκτέλεση

 

 
  • Χώρα Άνδρου
  • Στην Χώρα βάζουν 20 αυγά στα 2 κιλά τυρί.
  • Σοτάρουν ολόκληρη την συκωταριά στην κατσαρόλα με 1 ξερό και 4 χλωρά κρεμμύδια, 2 μαρούλια, ρίγανη και ξερό σκόρδο.
  • Προσθέτουν το τυρί και τα αυγά και μαγειρεύουν λίγο σε μέτρια φωτιά.
  • Πρέπει να σημειώσουμε ότι στον Λαμπριάτη δεν μπαίνει αλάτι, γιατί το τυρί είναι ήδη αλμυρό.

 

 

 

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ