Μοιράσου το


Στο απολαυστικό αυτό βιβλίο του  ο Δημήτρης Ρουσουνέλος μας ταξιδεύει στη γαστρονομία των Κυκλάδων και στην ανάγκη της ανάδειξής τους σε γαστρονομικό προορισμό.

Ο τίτλος μιλά από μόνος του: Κανένα νησί δεν μπορεί από μόνο του να γίνει ένας αυτάρκης και σοβαρός γαστρονομικός προορισμός. Επομένως, ο στόχος του Μυκονιάτη Δημήτρη είναι η ενεργοποίηση όσων ενδιαφέρονται για τη διαμόρφωση του συνόλου των Κυκλάδων σε γαστρονομικό προορισμό.

Τα κυκλαδίτικα πιάτα, σύγχρονα και παραδοσιακά, πρέπει να αναδεικνύουν τις γεύσεις και να σηματοδοτούν με τον τρόπο τους τα νησιά σαν εκείνους τους προορισμούς που είναι δεμένοι με ένα κοινό γευστικό παρανομαστή. Στις σελίδες του βιβλίου θα ανακαλύψετε την επιχειρηματολογία ενός λάτρη της κυκλαδικής γεύσης, ενός καλού χειριστή της γλώσσας, ενός ευπατρίδη της ελληνικής γαστρονομίας.

Ένας ρομαντικός της κουζίνας που παίζει πότε με τη γραφίδα και πότε με τα κουζινομάχαιρα με στόχο την τέρψη και τη χόρταση της δικής του και των οικείων και του πνεύματος, μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και τους στόχους του.

Το πάθος του για την κουζίνα της Μυκόνου και των Κυκλάδων συνολικά ξεχειλίζει σε κάθε λέξη του και η ορμητικότητά του προκαλεί σε εξέγερση δημιουργική και ενωτική.

Συγγραφέας : Δημήτρης Ρουσουνέλος

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ