Μοιράσου το

Μια συνταγή των Δημήτρη Γιγίνη και Δημήτρη Παντελεάκη, chefs εστιατορίου “Sea Satin Nino”, από το βιβλίο του Δημήτρη Ρουσσουνέλου, “Η Κοπανιστή. Το χθες, το αύριο και 43 συνταγές”.
Υλικά

Για 6 τεμάχια

240γρ. κοπανιστή Άνδρου

2 αυγά

80γρ. γαλέτα απόλευκό ψωμί ή panko

60γρ. αλεύρι

αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Παίρνουμε την κοπανιστή, τη διαχωρίζουμε σε έξι τεμάχια των 40 γραμμαρίων και πλάθουμε μικρές μπάλες. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και τα χτυπάμε καλά. Παίρνουμε τις μπάλες του τυριού, τις περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και στη συνέχεια από τη γαλέτα. Για καλύτερο αποτέλεσμα παναρίσματος ξαναπερνάμε από το αβγό και τη γαλέτα. Εναλλακτικά αντί για γαλέτα χρησιμοποιούμε panko (γαλέτα γιαπωνέζικου ψωμιού). Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο μέχρι να κάψει, προσθέτουμε το τυρί και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Συνοδεύουμε προαιρετικά με κάποια μαρμελάδα. Δοκιμάστε μανταρίνι ή πορτοκάλι ή κάποια ιδιαίτερη γεύση μαρμελάδας με βάση το τζίντζερ ή τη ντομάτα.
comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ