Μοιράσου το


Ένα χυμώδες, ευχάριστα πικρό φυτό που βγαίνει άγριο κατά μήκος της ακτής σχεδόν όλων των νησιών. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Μήλο, την Κίμωλο και την Τήνο. Συνήθως γίνεται τουρσί ή μπαίνει σε άλμη και χρησιμοποιείται για να στολίζει σαλάτες ή πιατέλες με μεζέδες, ιδίως για τσίπουρο και ούζο, λόγω της δυνατής, αλμυρής του γεύσης.

comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ