Μοιράσου το


 

Aνακοίνωση - Δελτίο Τύπου

Ερμούπολη, 6 Μαΐου 2015

 

Aegean Cuisine Υπέροχα Kυκλαδίτικα προϊόντα και κουζινοταξιδέματα
με υπογραφή Aegean Cuisine στις 8-10 Μαΐου στο Γκάζι

 

Τοπικά Κυκλαδίτικα προϊόντα και μαεστρίες στην κουζίνα
με την υποστήριξη του Δικτύου Aegean Cuisine και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,
στο τριήμερο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015

 

 

Ανακαλύψτε τα Κυκλαδίτικα Προϊόντα του Φεστιβάλ στο κτίριο Νέοι Φούρνοι … κι όχι μόνο! Φέτος οι Κυκλάδες φέρνουν την άνοιξη ως Τιμώμενη Περιοχή του δημοφιλούς φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού, με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κυκλάδων, που συμμετέχει για 2η φορά ως υποστηρικτής των  ξεχωριστών Κυκλαδίτικων παραγωγών και προϊόντων διατροφής τα οποία θα διατίθενται προς δοκιμή και προς πώληση.

 

Στην ειδικά διαμορφωμένη γειτονιά στο κτίριο Νέοι Φούρνοι και σε άλλα σημεία του Φεστιβάλ, δεκατέσσερις παραγωγοί εξαιρετικών τοπικών προϊόντων θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν εκλεκτά γαλακτοκομικά - τυροκομικά, κρασιά, ζύθο, σπιτικά εδέσματα, προϊόντα deli, μαρμελάδες, λουκούμια, γλυκά κουταλιού και άλλα χαρακτηριστικά προϊόντα της Κυκλαδίτικης γης. 

 

Παράλληλα, το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 4 μ.μ. στο Χώρο Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, το πιο γευστικό δίκτυο του Αιγαίου, καλεί όλους τους λάτρεις της Κυκλαδίτικης κουζίνας στο μαγειρικό ταξίδι Aegean Cuisine: Zωντανό μαγείρεμα με 6 Chef από τις Κυκλάδες με την συμμετοχή των: Έφη Καλογεροπούλου από τη «Μαργαρίτα» της Ανάφης, Βασίλη Παπκινό από τον «Αλευρόμυλο» στη Μήλο, Θωμά Σταμάτη από τον «Σταμάτη» στην Άνδρο, Δημήτρη  Γίγινη από το «Sea Satin Nino» στην Άνδρο, Κωνσταντίνο Μπουγιούρη από το «Ηλιοβασίλεμα» στην Σύρο και Δημήτρη Πλυτά από το «Πέρι Τίνος» στη Σύρο, οι οποίοι θα προσφέρουν την πρώτη γεύση καλοκαιριού στους λάτρεις του αρχιπελάγους μέσα από μια ζωηρή επίδειξη μαγειρικής με πρωτότυπες και αγαπημένες συνταγές καμωμένες με τοπικά προϊόντα και ρίζες στην νησιωτική παράδοση. 

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφος γεύσης και είναι ανοιχτή για το κοινό. Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε παραδοσιακές και πρωτότυπες δημιουργίες!

 

Μη χάσετε  επιπλέον τα ιδιαίτερα εργαστήρια γεύσης που θα λαμβάνουν μέρος όλο το τριήμερο, με ξεχωριστά τυριά, εμβληματικά κρασιά και άλλα προϊόντα των νησιών καθώς και τις δυο ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Τιμώμενη Περιοχή, τις Κυκλάδες:

 

Την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 19:30, Μπαρόκ Σαντορίνη (μάθημα μαγειρικής), http://www.elladagiortigefseis.gr/festival5/mathimata-mageirikis.aspx?event=10046227&cat=10000306

Την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 14:30, 30 χρόνια «Σελήνη» στη Σαντορίνη – Εμβληματικές Σπεσιαλιτέ (μάθημα μαγειρικής), http://www.elladagiortigefseis.gr/festival5/mathimata-mageirikis.aspx?event=10046093&cat=10000306

 

Για γενικές πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα το εκδηλώσεων του Φεστιβάλ επισκεφθείτε τα 

www.elladagiortigefseis.gr

http://www.elladagiortigefseis.gr/festival5/paralliles-ekdiloseis.aspx (Παράλληλες Εκδηλώσεις)

 

Mη χάσετε την εκδήλωση μαγειρικής του Aegean Cuisine το Σάββατο στις 4μμ!!

Mη χάσετε την εκδήλωση μαγειρικής του Aegean Cuisine το Σάββατο στις 4μμ!!

Δελτίο Τύπου 'Οι Κυκλάδες στο πιάτο στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Άνοιξη 2015 στην Τεχνόπολη'



comments powered by Disqus
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2024 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ